Acasa>>Injecție Mase Plastice, Interior vehicul, Matriterie>>Reverse Engineering reper plastic
Alege alt domeniu

Reconstrucția modelului CAD al unui reper obținut prin injecție în matriță

Modelul de față are un scop demonstrativ iar reconstrucția modelului CAD a pornit în mod intenționat de la un model scanat incomplet și cu o rezoluție mai scăzută tocmai pentru a demonstra utilitatea unui software puternic de reverse engineering și în astfel de cazuri.

Într-un astfel de caz, mijloacele tradiționale precum șublerul și micrometrul ar fi făcut imposibilă relevarea întregii geometrii și chiar în situația prezentată întreg procesul de reverse a fost posibil. Mai mult decât atât, orice geometrie complexă, parametrizabilă sau free form poate fi scanată și relevată, rezultatul fiind unul pe măsura așteptărilor. În plus, geometria suprafețelor CAD obținute poate fi verificată în timp real și la finalul operațiilor de reverse engineering.

SCANARE 3D icon REVERSE ENGINEERING icon CONTROL 3D final

Imaginea modelului scanat (MESH)Imaginea modelului CAD

Demo Data

Demo reper plastic.pdf

File name: Matriță demo.pdf
file-size: 33,8 MB


Fișier disponibil în cadrul unei demonstrații onsite.


Reverse Engineering oferă cea mai rapidă și precisă metodă de reconstrucție a modelului CAD pornind de la geometria scanată.
Prin reverse engineering puteți îmbunătăți sau modifica functionalitatea unui produs / obiect sau chiar să-l copiați păstrând toate detaliile de care sunteți interesat.
  • Durata scăzută pentru reconstrucția modelului CAD chiar și pentru piese complexe
  • Va putem livra modelul CAD, inclusiv cu istoricul operațiilor (ex: SolidWorks) , nu doar în formate neutre precum .step sau .iges
  • 95% dintre obiecte scanate, controlate sau reproiectate de noi sunt repere industriale pentru care toleranțele impuse pornesc de la “µm” – complet reproductibil
  • Reconstruim modelul CAD direct pe modelul scanat avand în timp real controlul preciziei elementelor generate
Controlul 3D final oferă un plus al garanției preciziei geometriilor livrate.

Un avantaj major al soluției software pe care o utilizăm (Geomagic Design X) îl constituie functia Accuracy Analyzer. Aceasta ne permite sa verificam în timp real precizia pentru fiecare element generat fie ca vorbim despre curbe, profile, suprafete, solide sau secțiuni. Astfel, pot impune încă de la început o toleranță generală pentru piesa și acolo unde este cazul o toleranta mai restrictivă sau permisivă pentru anumite elemente ale acesteia cum este cazul pieselor obținute prin turnare.
La finalul lucrării veți primi alături de modelul CAD și un raport comparativ al preciziei rezultatului obtinut.

Despre piesa demo din acest articol
Reperul prezentat este fabricat din plastic și are ca scop demonstrarea ușurinței reconstrucției modelului CAD, chiar și în cazul în care nu avem la bază un model scanat 100%. După cum se poate observa în detaliile prezentate în fotografii și raportul de inspecție PDF, piesa nu a fost scanată la o rezoluție ridicată și prezintă zone nescanate tocmai pentru a prezenta și un astfel de caz pe care îl putem întâlni.
Durata aferentă procesului de reverse engineering și control final a acestui reper a fost de < 1,5 ore, după cum urmează:
  • Import model scanat în Geomagic DesignX
  • Identificare regiuni / Schițe extrudare, sweep, extrudări, operații booleene: 1 oră – Precizia fiecărui element creat (schită, corp solid, curbă generatoare, schiță de revoluție) a fost analizată în timp real cu ajutorul funcției Accuracy Analyzer
  • Control final: 15 minute – A fost întocmit un raport de control complet prin comparația geometriei reale (geometria scanată) cu geometria reconstruită (modelul CAD)
Concluzii
Dacă sunteți în căutarea unei soluții la cheie dedicate aplicațiilor de Reverse Engineering, vă putem oferi cea mai precisă și rapidă soluție cuprinzând toate componentele necesare: Scaner 3D și Software RE. Avem o gama variată de echipamente astfel încât să satisfacem și cele mai exigente solicitări. De asemenea, nu neglijăm nici aspectul școlarizării, suportul tehnic și mentenanța metrologică. Toate vor fi incluse în oferta finală.
Echipa SPECTROMAS are o vastă experiență în aplicațiile de reverse engineering și suntem pregătiți să intrăm în competiție cu alte soluții și să lăsăm rezultatele să vorbească 🙂
Dacă v-am stârnit curiozitatea și doriți să aflați mai multe despre acest subiect, contactul este la un click distanță.

Contactați-ne pentru a afla
mai multe despre portofoliul nostru de produse
și cum pot fi implementate
în fluxul dumneavoastră de producție.

Dragos TILINA
RE & MDC
+40 728 935 935
dragos.tilina@spectromas.ro

Solicită ofertă