Experiență și Profesionalism

Suntem prezenți în majoritatea ariilor industriale:
Automotive, Aerospațială, Militară, Cercetare, Medicală, Bunuri de larg consum, Energie, Transport etc.
Prin experiența acumulată am îmbunătățit în permanență portofoliul nostru de produse, servicii și suport.

Soluții pentru industria Automotive

Macheta design auto

Design auto


Soluții complete pentru relevarea de înaltă rezoluție a modelelor fizice prin scanare 3D, proiecție de curbe și linii de contur pentru optimizarea modelului și  soluții software pentru transformare a datelor 3D mesh în suprafețe clasa A
Piese de caroserie

Presaj și caroserii


Vă suntem alături de la faza de design, la testarea materialelor și optimizarea procesului de formare, iar la finalul acestor etape vă punem la dispoziție o paletă largă de soluții pentru verificarea preselor și a componentelor fabricate.

Dispozitive control


Avem o vastă experiență în proiectarea și execuția de dispozitive de control,  poka-yoke, dispozitive pentru aplicații de sudură automatizată etc. Oferim și soluții de fixare modulare (Aulfix) cu prindere mecanică sau vacuumatică.

Testare și siguranță


Fie că discutăm de aplicații de testare a materialelor în vederea optimizării proceselor de fabricație sau testarea componentelor de siguranță activă și pasivă, vă punem la dispoziție mijloace moderne de achiziție analiză a datelor  din test.
Tren de rulare

Șasiu și suspensie


Verificare mijloace de asamblare și sudură, testarea rigidității la încărcare statică sau dinamică, test de rezistență la impact, rată de atenuare vibrații, teste dinamice on-board sau pe stand de testare, pentru fiecare oferim soluții optime de măsurare și analiză.
Cutie de viteză

Motor și transmisie


Control dimensional bloc motor, chiuloasă și organe de mașini, defectoscopie, traductoare de cuplu și bancuri de probe, dispozitive pentru asamblare, teste dinamice on-board sau pe stand de probe, teste de combustie și aplicația noastră favorită, Motorsport Tuning
Analiza ansamblu caroserie final

Asamblare


Asamblare virtuală a multiplelor componente și analiza digitală a jocului și aflorimentului (Gap & Flush), optimizarea în timp real a jocurilor între componente , control pe macheta de ansamblu, reglaje dispozitive și organe de mașini asamblate.
Interior auto

Interior vehicul


De la formă, funcționalitate și siguranță, toate elementele de interior, bord, volan, consolă centrala, scaune, fețe de uși, accesorii etc. pot fi precis analizate de pe întreg procesul lor de design, testare și fabricație folosind tehnologia noastră.

Soluții pentru industria Aerospațială

Motor cu reacție

Motoare cu reacție


Complexitatea extrem de ridicată a componentelor și standardele deosebit de stricte privind siguranța în exploatare dar și necesitatea reducerii consumului de combustibil ridică la extrem aplicațiile de control și testare a acestor componente.
Fuselaj

Structură


În viață serie un avion va efectua mii de cicluri de decolare și aterizare iar structura sa este supusă la solicitări mecanice pe toate direcțiile. Precizia dimensională și rezistența la eforturi ciclice repetate (oboseală) sunt elemente pe care le urmărim în detaliu.

Fuzelaj și cabină


Studii de design și prototipuri, modelare la scară și analiză aerodinamică a prototipului. Modernizare de produse, îmbunătățire ergonomică a habitaclului, testare de componente, control dimensional, aliniere (3D tracking) a subansamblelor.
Aplicații mimtare

Aviație militară


Separația muniției (store separation) este una dintre operațiune delicate ce necesită mijloace moderne de analiza onboard capabile sa determine cinematica 6DoF (șase grade de libertate, traiectorii, viteză și accelerație diferențiată.

Soluții pentru industrii de bază

Turnare


Indiferent de tehnologia de turnare utilizată, (în forme de nisip, turnare sub presiune, în solul turnătoriei, turnare centrifugală, în forme temporare cu pereți subțiri…) tehnologia noastră de control dimensional vă sprijină să obțineți calitatea dorită.

Forjare


O artă în sine, forjarea dă viață celor mai rezistente componente. De la validarea formei uneltelor și a matrițelor la controlul final al reperului obținut, tehnologia noastă vă oferă mijloace moderne de reducerea a costurilor și creștere a calității
inter

Fabricare matrițe


Fiecare tehnologie are specificul său atunci când vine vorba de matrițe. Indiferent de industria din care fac parte, turnare, forjare, injecție, DPR etc. producătorii de matrițe se pot folosi de tehnologiile noastre de control 3D , asamblare virtuală și testare.

Injecție


Noi materiale și noi tehnologii sunt implementate în prezent. Materiale aerate pentru a reduce greutatea, materiale ecologice, provocări la tot pasul. Poți reduce costurile de producție și totuși să menții calitatea produselor tale?

Cercetare și dezvoltare

Testarea Materialelor


Determinarea proprietăților mecanice și studiul materialelor reprezintă fundația în majoritatea ariilor de cercetare. Prin caracterizarea cu exactitate a proprietăților noilor materiale se permite creșterea competitivității a tuturor aplicațiilor conexe cât și dezvoltarea de aplicații și procese de producție noi.

Combustie


Analiza cu elemente finite în cazul combustiei este un proces esențial azi în departamentele de proiectare și dezvoltare a motoarelor cu ardere internă însă testarea și colectarea datelor în condiții reale de operare rămâne necesară.

PIV


Particle Image Velocimetry (PIV) este o modalitate de determinarea a direcției și vitezei de deplasare a particulelor într-un fluid prin metode de captura video digitală. Rezultatele sunt procesate la fiecare imagine și sunt transpuse grafic ca o matrice de vectori

Medicină și biomecanică


Testare materiale compozite utilizate în protezare, implanturi și reconstrucție. Design și testare dozatoare de medicamente (ex. recipiente insulina, cateter ) Instrumente medicale specializate. Investigații de medicină legală. Performanță sportivă., etc.

Alte domenii de activitate

Bunuri de larg consum


De la telefoane și tablete cu forme simpliste dar executate foarte precis la electrocasnice mari, toate sunt controlate și testate, începând cu faza de design și mai departe în fabricație folosind tehnologia optica non-contact.

Producție de energie


Rotori și palete pentru hidrocentrale, termocentrale, eoliene, pentru oricare din acestea oferim date de înaltă acuratețe necesare pentru operații de fabricație, mentenanță, recondiționare, actualizare documentație, etc.

Transport și
utilaje


Vagoane trenuri, utilaje grele, nave maritime și autovehicule de transport marfa, avem soluții pe mărimea lor. Metodele optice bazate pe fotogrammetrie asigură ușurința în operare, portabilitate și timp redus de procesare a rezultatelor.

Fabricație aditivă


Printarea 3D, așa cum este cunoscută generic, devine din ce în ce mai accesibilă consumatorilor. Cu dezvoltarea de noi materiale compatibile acestei tehnologii, se dezvoltă aplicații industriale ce folosesc această tehnică de fabricație.
Contactați-ne pentru a afla mai multe
despre portofoliul nostru de produse
și cum pot fi implementate în fluxul
dumneavoastră de producție.
Romeo TUDOSE
Manager Departament Sisteme Optice
+40 724 635 635
romeo.tudose@spectromas.ro
Solicită mai multe detalii