Partenerul Dumneavoastră În Instrumentație

SPECTROMAS SRL, o companie românească puternică ce are în spate oameni de valoare orientați spre excelență.
De la început am pus accent pe acest atribut. Pentru asta investim în oameni permanent. Toți membrii din departamentul Sisteme Optice Spectromas, noi veniți sau veterani, trec anual prin diverse procese de școlarizare pentru a ține pasul cu noutățile apărute. Oferim doar produse și servicii de înaltă tehnologie și calitate.
Am învățat să fim modești, prompți și atenți la detalii; să fim flexibili acolo unde se poate și să fim fermi acolo unde valorile noastre sunt puse la încercare.
Suntem SPECTROMAS, o companie de ingineri orientați spre Excelență.
 • Calitate fără compromis
 • Mereu bine pregătiți
 • Aplicăm filosofia Kaizen
 • Performanță în tot ceea ce oferim

Trei locații, O singura echipă

Spectromas este structurat în două departamente independente, Test & Measurement și Sisteme Optice

Acest website este dedicat activității departamentului Sisteme Optice. Produsele Test & Measurement le puteți urmări aici
Suntem o echipă de peste 20 de angajați și numărul crește în fiecare an. Noi spunem că suntem mai mult decât o echipă, suntem o familie.

Romeo TUDOSE
Manager Dep. Sisteme Optice
+40 724 635 635
romeo.tudose@spectromas.ro

Bogdan ENACHE
Servicii & Control 3D
+40 724 654 654
bogdan.enache@spectromas.ro

Ovidiu SANDA
Mentenanță & Suport Tehnic
+40 722 639 396
ovidiu.sanda@spectromas.ro

Marius BUTARU
Birou CRAIOVA
+40 722 278 340
marius.butaru@spectromas.ro

Dragoș TILINĂ
RE & MC
+40 728 935 935
dragos.tilina@spectromas.ro

București

Sediu Central

 • Ing. Bogdan Enache – Responsabil Servicii Măsurători 3D
 • D.Ing. Dragoș Tilină – Proiectare & Reverse Engineering
 • Ing. Ovidiu Sanda – Responsabil Service & Mentenanță
 • Ing. Sorinel Manta – Responsabil Servicii Printare 3D

 • Ing. Romeo Tudose – Manager Departament
 • D.Ing. Adrian Tănăsescu – General Manager

Cluj

Birou vânzări regional

 • Ing. Stelian Greța – Responsabil Servicii Măsurători 3D
 • Ing. Raul Pop – Proiectare & Reverse Engineering
 • Ing. Muntean Mircea – Responsabil Service & Mentenanță
 • Ing. Adrian Costea –  Printare 3D

 • Ing. Adrian Olosutean – Inginer de vânzări
 • D.Ing. Dragoș Muntean – Director vânzări

Craiova

Birou vânzări regional

 • Ing. Marius Butaru – Sales & Service Support
 • Ing. Cătălin Cioacă – Optoelectronică & Termografie

O companie 100% Românească
Spectromas a luat naștere în anul 2003. Este o firma cu capital integral românesc.

Fondatorii companiei, dl. D. Ing. Adrian Tănăsescu și dl. Ing.Dragoș Muntean au demarat activitatea prin comerțul de tehnică și echipamente de măsurare produse de compania HBM.

Lista partenerilor s-a majorat an de an. În anul 2007, după un audit serios, GOM și SPECTROMAS au semnat un acord de colaborare, Spectromas devenind unic distribuitor al soluțiilor GOM în România, Bulgaria și Republica Moldova.

Concomitent cu acest eveniment Spectromas devine unic distribuitor al produselor PHOTRON – High speed cameras ceea ce a dat naștere departamentului de sisteme optice.

Din 2008 departamentul sisteme optice este condus de dl. ing. Romeo Tudose

Din anul 2010 am început colaborarea cu partenerul nostru 3D Systems pentru a oferii clienților noștri o soluție software versatilă pentru aplicațiile de reverse engineering / Design CAD.

Creșterea numărului de aplicații automatizate a generat și necesitatea unor soluții de fixare pentru piesele măsurate. Pe lângă machetele de control customizate pe care departamentul nostru le proiectează și execută, oferim clienților dispozitive de fixare ajustabile prin parteneriatul încheiat cu WITTE Alufix în anul 2015.

Printarea 3D a venit ca un lucru absolut firesc la lista de echipamente și servicii pe care departamentul nostru le furnizează. Am căutat un partener care să respecte principiile noastre de calitate. În anul 2017 am semnat parteneriatul cu firma RIZE Inc

Implicarea noastră în aplicațiile de automatizare a condus la semnarea parteneriatului strategic cu firma Micro-Epsilon. (2019) Astfel, punem la dispoziția clienților, senzori opto-electronici, inductivi, capacitivi, echipamente de termoviziune etc.

Oferim produse si servicii adaptate nevoilor dumneavoastra

Laborator QC extern

Prin laboratorul nostru puteți externaliza activitățile de control dimensional. Oferim un timp extrem de redus pentru operarea măsurătorilor dvs. în acord cu contractului de servicii și utilizăm în permanență cea mai recentă tehnologie disponibilă. Evident personalul nostru are un bogat know-how pentru a derula ireproșabil proiectele dvs.

Partener Audit Extern

Departamentul nostru destinat serviciilor de măsurători 3D poate funcționa ca suport / partener de afaceri imparțial în perioadele aglomerate sau pentru probleme de metrologie speciale (audit extern). Prin experiența acumulată vă putem oferi consultanță pentru identificarea defectelor și corectarea cauzelor de apariție.

Consultanță metrologică

Doriți să înființați sau modernizați propriul laborator de metrologie sau căutați o soluție pentru procesul dumneavoastră de producție. Vă punem la dispoziție experiența noastră în domeniu, portofoliul nostru de produse sau a altor furnizori de încredere acolo unde este necesar cât și soluții la cheie pentru a reduce efortul dvs.

Partener deschis tuturor

Scanare3D / Control dimensional / Reverse Engineering / Printare 3D / Proiectare CAD și fabricație CNC
Întreg lanțul de servicii este deschis tuturor, indiferent de bugetul alocat. De la cei pasionați (nivel de hobby) până la aplicații industriale de serie, deservim pe fiecare client cu același respect și profesionalism.

Cariere

Căutăm oameni talentați, pregătiți dar dornici să învețe lucruri noi. Ne plac oamenii organizați, harnici, energici și care pot comunica fluent într-o limba străina (EN sau FR).

Timite-ne CV-ul tău alături o scrisoare de intenție și vom sta de vorbă.