Control dimensional 3D


Utilizând cele mai performante echipamente de scanare 3D, produse de compania GOM și prin vasta noastră experiență în acest domeniu, Spectromas vă oferă servicii de scanare 3D și control dimensional cu rezultate excepționale în mod garantat.
Tehnologia GOM ne oferă posibilitatea de a captura rapid și cu înaltă precizie forma tridimensională a obiectului real, indiferent de mărime, material sau complexitatea sa geometrică.
Odată obținut modelul scanat 3D, analiza dimensională a acestuia se face deosebit de facil cu ajutorul softului GOM (GOM Inspect sau ATOS Professional) se pot evalua orice dimensiuni, abateri geometrice sau să evaluați deviațiile ca hartă de culori.
Operațiile cuprind alinierea cu modelul CAD, comparatia suprafețelor, evaluarea completa a abaterilor de forma și poziție pe baza desenului de execuție (suprafete, sectiuni, coordonate 3d, GD&T, tolerante impuse, etc.) și raportarea 3D si 2D a rezultatelor.

Către cine ne adresăm

Serviciile noastre de control dimensional 3D sunt deschise tuturor fără excepție. Deși majoritatea clienților noștri sunt companii din mediul industrial ne-am asumat angajamentul de a oferii aceleași standard de calitate tuturor clienților. Fie că aveți un proiect personal (hobby), sau efectuați studii de cercetare, fie sunteți o companie cu aplicații industriale, vă vom oferii cele mai bune rezultate posibil, garantat !

Spectromas , Orientați spre excelență !

Așadar, contactează-ne și fi convins că ai ales excelent.

AVANTAJE & PRECIZIA REZULTATELOR

Control dimensional 3D – preț 105 € / oră


Tariful de scanare 3D + control dimensional, la sediul Spectromas, este calculat per oră. Durata minimă facturată este de 30 minute
Serviciul de scanare 3D și cel de control dimensional 3D sunt evaluate independent. Serviciile se pot desfășura și la sediul beneficiarului, costurile pentru această opțiune sunt calculate per zi (8h) respectiv 800 € / zi.
Oferim un discount tuturor clienților noștri în funcție de cantitatea contractată.
Pentru toate serviciile noastre vă punem la dispoziție un deviz de lucrări ce va indica costul, durata și termenul de execuție. Serviciile se prestează doar pe baza unui deviz semnat de client / comanda. Toate rapoartele de control sunt însoțite de o copie a certificatului de etalonare (dacă serviciul de scanare este prestat de Spectromas)
Pentru a primi o oferă, vă rugăm să ne contactați

Servicii conexe care te-ar putea interesa


EXEMPLE Control 3D

În secțiunea Aplicații puteți găsi numeroase exemple de fișiere ale operațiilor de Control Dimensional 3D. Acestea sunt grupate după categorii industriale și procese de fabricație pentru a putea fi ușor de urmărit.

Am inclus mai jos doar trei exemple ce prezintă generic capacitatea noastră de scanare 3D și control 3D dimensional.

Pentru a deschide fișiere de tip .stl , .g3d sau .ginpsect, aveți nevoie de programul gratuit GOM Inspect 2020 sau superior.

Descarcă GOM Inspect Suite
Gratuit și nelimitat !

Servicii Scanare 3D

– informații utile –

Dacă nu ai mai lucrat cu fișiere scan 3D până acum, aici poți afla ce îți putem furniza, ce trebuie să iei în considerare la lansarea unei solicitării, ce format de date se poate obține și dacă ai nelămuriri, ai încredere că te vom asista să obții rezultatele pe care le dorești

Pentru efectuarea serviciilor de scanare 3D dispunem de întreaga suită de echipamente GOM. Descrierea completă a acestora o puteți parcurge în paginile de produs, urmărind link-urile de mai jos:

2 x ATOS 5 cu următoarele volume de măsură: MV 175, MV 320, MV 500, MV 700, MV 1000
ATOS Q cu următoarele volume de măsură: MV 100, MV 350
ATOS Capsule : MV70, MV 200
ATOS Core : MV80, MV 185, MV 300
ATOS Compact Scan 12M: MV 150, MV300, MV 600
ATOS Scanbox 4105
2 x TRITOP Full Frame
ZEISS T-Hawk
ZEISS METROTOM 6 scout (GOM CT) (disponibil în curând )

Dacă vă întrebați la ce se pot utiliza fișierele rezultate în urma scanării 3D, iată principalele domenii.

  • Arhivare digitală  / Librărie de obiecte 3D
  • Operații de multiplicare prin printare 3D sau prelucrare CNC
  • Aplicații în domeniul medical (stomatologie, protezare și chiar medicină legală)
  • Cercetare și inovare
  • Aplicații militare
  • Aplicații de inginerie civilă

Însă cel mai des rezultatele obținute prin scanare 3D sunt utilizate în domeniul industrial , la verificarea produselor , componentelor  și a mijloacelor de fabricație (matrițe, unelte speciale etc)

Scanarea 3D , indiferent de sistemul de scanare utilizat, oferă la finalul operației un fișier numit MESH. Fișierul Mesh este compus din milioane de poligoane ce materializează suprafața obiectului. Densitatea nativă a numărului de poligoane reprezintă practic rezoluția cu care s-a scanat obiectul. Am precizat „nativă” deoarece numărul de poligoane poate fi alterat (crescut sau scăzut artificial, ceea ce nu îmbunătățește calitatea datelor)

Acest fișier  MESH este uzual exportat și utilizat în format .STL (un format cunoscut și larg răspândit, mai ales în mediul utilizatorilor de printere 3D)

Pe lângă acestea sunt multe formate native de la diversi producatori.

GOM utilizează formatul proprietar .G3D – acesta comprimă mult mai bine datele spre deosebire de formatul .stl  ceea ce permite salvarea de spațiu utilizat pe disc.

Echipamentele utilizate sunt atestate metrologic și dețin buletin de verificare valabil la zi.

Pachetele software dețin certificare NIST și PTB.

Toți operatorii ce desfășoară lucrări de măsurători în cadrul Departamentului de Sisteme Optice – Spectromas, sunt școlarizați și testați anual la sediul GOM Germania.

Software gratuit de vizualizare și editare mesh

Descarcă GOM Inspect Suite
Află mai multe despre GOM Inspect SUITE

Contactați-ne pentru a afla
mai multe despre portofoliul nostru de produse și servicii

și despre cum pot fi acestea implementate
în fluxul dumneavoastră de producție.

Bogdan ENACHE
Servicii Scanare  & Control Dimensional 3D
+40 724 654 654
bogdan.enache@spectromas.ro

Solicită ofertă