Alege alt domeniu

Testul Whiplash (Euro NCAP)

Riscul rănirii la coloana vertebrală în cazul unui impact din spate reprezintă una dintre preocupările / direcțiile de cercetare și testare în domeniul siguranței auto. Chiar dacă în majoritatea cazurilor impactul din spate se produce la 25km/h, efectele nu sunt imediate și pot conduce la consecințe grave manifestate ulterior.

Euro NCAP evaluează geometria scaunelor din față în raport cu capul și testează scaunele în regim dinamic în trei severități ale impactului – ridicat, mediu și scăzut – folosind un manechin special conceput pentru impactul din spate. Prima serie de teste Whiplash a inclus 25 de scaune pentru șofer preluate dintr-o selecție de modele de mașini evaluate de Euro NCAP în 2007. Acestea includeau diferite modele de tetiere, precum pasive, reactive, proactive sau fixe.

Testele Euro NCAP înscriu scaunele din față între 0-4 puncte, împărțite în categorii bune, marginale și slabe. Scaunele clasificate Bune ar putea oferi o protecție mult mai bună împotriva accidentărilor decât cele clasificate sărace. Euro NCAP a inclus testarea Whiplash a scaunelor din față în clasament începând cu 2009. [sursa Euro NCAP]

ARAMIS 3D Camera GOM Correlate

Demo Data

Test Whiplash_siguranta auto.pdf

File name: Test Whiplash_siguranta auto.pdf
file-size: 34.3 MB


Fișier disponibil în cadrul unei demonstrații onsite sau în urma solicitării pe mail.


Alege alt domeniu
TESTARE 3D – Măsurarea deformațiilor, deplasărilor, vitezei și accelerației în timp real cu ajutorul sistemelor ARAMIS.

Portofoliul de produse ARAMIS cuprinde senzori destinați măsurătorilor în regim dinamic ale coordonatelor 3D, deplasărilor 3D și deformării 3D ale suprafețelor.
Sistemele non-contact reprezintă soluția ideală pentru:

  • Determinarea proprietatii materialelor (Modulul lui Young, Curba Limita de Deformare Plastica (FLC), etc…)
  • Analiza componentelor (teste de impact, analiza vibratiilor, studi de durabilitate, etc…)
  • Verificarea simularilor prin metoda cu element finit.
Software de analiză a datelor provenite din testarea 3D oferă o analiză completă independent de sistemul de testare utilizat.

Software-ul GOM Correlate destinat corelării digitale a imaginilor (DIC) permite evaluarea 2D a seriilor de imagini digitale și a fișierelor video ale camerelor convenționale, camerelor de mare viteză sau camerelor de procesare a imaginilor industriale. Varianta profesională servește pentru măsurarea datelor 3D achiziționate cu sistemele ARAMIS și nu numai.

Despre aplicație

Modul HD (High Definition) a fost dezvoltat pentru ARAMIS special pentru utilizarea în teste de impact. Cu o rată de înregistrare a imaginii de 1000 fps în rezoluție HD, acest mod permite analize cuprinzătoare ale proceselor rapide precum cele menționate.

Proiectul de față se înscrie în trendul actual de utilizare a sistemelor de testare 3D care au depășit de ani buni perioada pionieratului și care înlocuiesc cu brio metodele tradiționale care utilizează senzorii de deplasare și nu numai. Proiectul (raportul) poate fi descărcat în versiune .pdf iar la solicitarea dumneavoastra acesta poate fi disponibil în cadrul unei demonstrații sau livrat pe e-mai în baza unei solicitări scrise.
Proiectul cuprinde următoarele analize:
  • Definirea componentelor in proiect si alinierea
  • Deplasarea componentelor (urmarirea marcherilor de referinta)
  • Analiza 6 DoF a capului
  • Măsurarea vitezei și accelerației în zona capului
  • Analiza vitezei și a deplasării scaunului
Concluzii
Dacă sunteți în căutarea unei soluții la cheie dedicate aplicațiilor de testare a materialelor și componentelor, vă putem oferi cea mai precisă și rapidă soluție cuprinzând toate componentele necesare: Sistem de testare 3D și Software de analiză . Avem o gama variată de echipamente astfel încât să satisfacem și cele mai exigente solicitări. De asemenea, nu neglijăm nici aspectul școlarizării, suportul tehnic și mentenanța metrologică. Toate vor fi incluse în oferta finală.
Echipa SPECTROMAS are o vastă experiență în aplicațiile de testare a materialelor și componentelor în regim static și dinamic, suntem pregătiți să intrăm în competiție cu alte soluții și să lăsăm rezultatele să vorbească 🙂
Dacă v-am stârnit curiozitatea și doriți să aflați mai multe despre acest subiect, contactul este la un click distanță.
Contactați-ne pentru a afla mai multe
despre portofoliul nostru de produse
și cum pot fi implementate în fluxul
dumneavoastră de producție.
Romeo TUDOSE
Manager Departament Sisteme Optice
+40 724 635 635
romeo.tudose@spectromas.ro
Solicită ofertă