Alege alt domeniu

Controlul 3D al interiorului aeronavelor

Sistemele optice de măsurare 3D ale GOM contribuie foarte mult la îndeplinirea cerințelor complexe din industria aerospațială. Tehnologia optică de măsurare 3D permite controlul precis al calității tuturor produselor din industrie.
Echipamentele ATOS sunt soluții de încredere utilizate pentru reconstrucția formei interioarelor aeronavelor. Tehnologia puternică blue light, viteza de măsurare și precizia ajută la digitalizarea interiorului avionului în timp record, crescând timpii de producție și reducând iterațiile de proiectare.

Imaginea modelului scanat (MESH)Imaginea modelului CAD

Demo Data

Scaune duble aeronavă.pdf

File name: Scaune duble aeronavă.pdf
file-size: 8 MB


Modelul 3D este disponibil la cerere prin completarea formularului de mai jos

Veți primi link-ul de download pe adresa de e-mail furnizată

first_name
last_name

fișier . ginspect:  Pentru a deschide fișierul, aveți nevoie de programul gratuit GOM Inspect 2020 sau mai nou
file-size:  50 MB  (fișierul include toate elementele de inspecție prezentate în acest articol)


Descarcă GOM Inspect Suite
Gratuit și nelimitat !

Scaunele

Scaunele sunt, fără îndoială, componente critice în ceea ce privește siguranța și confortul pentru pasageri, dar și un factor de cost pentru operatori. Furnizorii de linii aeriene produc mii de scaune cu standarde specifice de estetică și confort. Odată cu producția crescută de aeronave, repetabilitatea și precizia sunt pe primul loc atunci când se caută metode de inspecție de calitate. Sistemele automate de inspecție permit, de asemenea, producătorilor să își mărească randamentul, reducând în același timp costurile și timpul, astfel satisfăcând cererea din ce în ce mai mare și acoperirea comenzilor.
GOM a dezvoltat sistemele ATOS și software-ul GOM Inspect pentru a capta 100% din geometria suprafeței scaunelor interioare ale aeronavelor în jumătate din timp și jumătate din costul metodelor tradiționale. Zonele de măsurare îmbunătățite combinate cu rezoluția înaltă au ca rezultat o măsurare precisă și rapidă a componentelor scaunelor, crescând capacitatea de producție fără a compromite standardele de calitate sau siguranță.

Soluțiile ATOS oferă:

 • Procese de măsurare automate
 • Tehnologie și software ușor de utilizat
 • Date precise și repetabile pentru a asigura conformitatea și siguranța)
 • Analiză 3D în harta de culori și inspecția cotelor dimensionale funcționale
 • Date complete cu o precizie mai mare decât metodele tradiționale de măsurare
 • Timp de măsurare mai scurt
Asigurarea calității în industria aerospațială
ATOS este un sistem de măsurare în coordonate ce permite măsurarea non-contact a întregii suprafețe a reperelor, indiferent de dimensiunea acestora. Spre deosebire de echipamentele de măsurare cu tehnologie tactilă, această metodă permite capturarea formelor complexe, rapid și integral.
Măsurarea integrală a suprafeței reperelor permite o inspecție mult mai rapidă a primului produs fabricat și corecții direcționate, reducând astfel durata de implementare în producție. Pentru controlul calității în faza de producție, atât măsurătorile cât și întreg procesul de evaluare pot fi automatizate.
Prin scanare 3D se pot reduce costuri legate de dispozitivele de control, majoritatea pieselor putând fi măsurate în stare liberă. În cazul aplicațiilor de măsurare complet automatizate se pot utiliza dispozitive modulare. Acestea oferă flexibilitate și pot fi adaptate pe măsură ce producția dvs se modifică, astfel nu veți mai fi nevoit să investiți în mijloace de control dedicate. Puteți consulta lista noastră de dispozitive modulare pentru detalii.
Ambele operații pot fi efectuate prin scanare 3D iar rezultatele în cele două stagii pot fi suprapuse în softul GOM Inspect Professional pentru comparație directă a deviațiilor.

Despre piesa demo din acest articol

Reperul prezentat în acest articol este un scaun dublu din cadrul interiorului unei aeronave pentru transport de pasageri. Măsurătorile s-au efectuat cu ajutorul unui echipament ATOS 5, integrat în cadrul unui sistem automatizat ATOS ScanBox 6130 utilizând volumul de măsură MV700.
În cadrul raportului de inspecție, analiza este una generală și se concentrează în special pe inspecția dimensiunilor critice, calculate în raport cu valoarea nominală.
Durata de scanare, respectiv inspecție, a acestui reper a fost de sub 10 minute, după cum urmează:
 • Pregatire reper : 1 minut
 • Scanare reper: 4 minute (28 de imagini)
 • Poligonizare rezultate : 2 minute (mesh cu aproximativ un milion de puncte)
 • Update și Export Raport de control : 2 minute

Așadar, în aproximativ 9 minute puteți avea un raport de inspecție 100% complet.

Observați calitatea extraordinară a detaliilor pentru fișierul scanat (mesh). Acest lucru este posibil doar datorită tehnologiei GOM. Detalii excepționale, precizie deosebită și rezultate ușor de înțeles, acestea sunt elementele cheie ale unui raport de control corect.
Concluzii
Dacă sunteți în căutarea unui echipament de scanare 3D, cereți să testați produsele pe aplicația dvs și comparați rezultatele. Cereți să se facă măsurarea reperelor fără spray de acoperire. Veți vedea că multe echipamente de pe piață nu pot face față acestui challenge. Echipamentele de tip handheld promit flexibilitate, dar acuratețea și detaliile sunt afectate. Precizia și repetabilitatea cu siguranță nu trebuie extrase dintr-o broșură.
Cel mai mic preț s-ar putea să devină cea mai mare pagubă. Testați atent produsul ales. Nu neglijați să discutați despre aspectul școlarizării, suportul tehnic și mentenanța metrologică.
 • Școlarizare în limba română de către un trainer autorizat de producător
 • Experiență profesională similară / referințe
 • Suport tehnic remote și on-site (timp de răspuns, eventuale costuri)
 • Mentenanță metrologică (procedură, durată, costuri, indisponibilizare echipament)
GOM vă oferă o soluție hardware & software de top ce va răspunde 100 % unei astfel de aplicații, atât pentru măsurarea manuală cât și pentru o aplicație complet automatizată.
Echipa SPECTROMAS are o vastă experiență în aplicațiile de control dimensional și suntem pregătiți să intrăm în competiție cu alte soluții și să lăsăm rezultatele să vorbească 🙂
Dacă v-am stârnit curiozitatea și doriți să aflați mai multe despre acest subiect, contactul este la un click distanță.
Contactați-ne pentru a afla mai multe
despre portofoliul nostru de produse
și cum pot fi implementate în fluxul
dumneavoastră de producție.
Romeo TUDOSE
Manager Departament Sisteme Optice
+40 724 635 635
romeo.tudose@spectromas.ro
Solicită ofertă