ZEISS Inspect Correlate

Software-ul permite evaluarea 2D a seriilor de imagini digitale și a fișierelor video ale camerelor convenționale, camerelor de mare viteză sau camerelor de procesare a imaginilor industriale. Software-ul servește și ca vizualizator pentru măsurarea datelor din sistemul de camere stereo  ARAMIS 3D.
Software-ul analizează deformări, deplasări, viteze, accelerații, rotații, unghiuri, modificări de unghi și multe altele. ZEISS Inspect Correlate utilizează algoritmi pentru corelarea digitală a imaginii și de urmărire a punctelor pentru a măsura coordonatele 3D cu precizie de subpixeli. Mișcările și deformațiile pot fi capturate și evaluate în spațiul 3D.

PRECIZIE PRIN INOVARE

ZEISS Inspect Correlate  oferă multe caracteristici noi și simplifică și mai mult procesul de lucru.

CARACTERISTICI FUNCȚIONALE

Evaluarea fisurilor

Traiectoria punctelor de fisurare poate fi urmărită și evaluată cu noua caracteristică de detectare a fisurilor. La exemplarele colorate omogen, se utilizează metode bazate pe contrast pentru a detecta poziția vârfului fisurii. Pot fi determinate și alte caracteristici, cum ar fi lungimea sau deschiderea fisurilor. Software-ul țintește o gamă largă de aplicații în cercetarea materialelor, cum ar fi metalele, CFRP și materialele plastice, și în multe industrii, cum ar fi industria aerospațială, auto și inginerie civilă, cu cerințe ridicate de securitate.

Detectarea conturului


Noua caracteristică de detectare a conturului permite analiza testelor de declanșare a airbagurilor. Noul instrument software urmărește conturul airbagului într-o înregistrare video de mare viteză și ajută la identificarea punctului maxim de declanșare în sistemul local de coordonate al volanului. Pe baza metodelor de urmărire a contrastului, această caracteristică poate fi utilizată și pentru contururile găurilor în expansiune și contururile obiectelor deformante.

Viteză și accelerație


Software-ul oferă posibilitatea de a inspecta viteze și accelerații. Folosind verificări de viteză și accelerație, puteți analiza cât de repede se deplasează elementele individuale relativ la poziția lor în etapa anterioară și următoare. În afară de accelerația generală, puteți verifica accelerația tangențial la o traiectorie curbată. Software-ul oferă, de asemenea, posibilitatea de a verifica accelerația pe o cale circulară în raport cu punctul central al cercului.

Corelare digitală a imaginilor


Corelarea digitală a imaginii (DIC) este o metodă optică, fără contact, utilizată pentru a măsura coordonatele 3D în vederea evaluării mișcării și deformării în spațiul tridimensional și pentru determinarea deformării suprafeței. Modelele stochastice și / sau markerii punctelor de referință sunt folosiți pentru a măsura coordonatele 3D cu precizie de subpixel.

Traiectorii


Folosind funcția traiectorie, pot fi afișate traiectorii ale punctelor individuale, grupuri de puncte, sisteme locale de coordonate și elemente de construcție. Traiectoria afișează poziția elementului selectat în toate etapele. Astfel, puteți vedea cum se schimbă poziția elementului pe parcursul etapelor.

Tensiune în material


Tensiunea în material, viteza de deformare, deplasările și deformările 3D, viteza și accelerațiile pot fi calculate din coordonatele 3D măsurate pe întreaga suprafață și în puncte specifice ale obiectului. Software-ul oferă valori de deformare, cum ar fi deformarea majoră și deformarea minoră sau deformarea pe direcțiile X și Y.
Software-ul ZEISS Inspect Correlate are multe interfețe pentru importul și exportul formatelor de fișiere obișnuite, cum ar fi datele ASCII, STL, PSL, PL și CT. La importul fișierelor ASCII, de exemplu, pot fi citite coordonatele pentru crearea norilor de puncte 3D.
CAD Import Formats – Formatele CAD neutre, cum ar fi IGES, JT Open și STEP, precum și formatele native, CATIA, NX, SOLIDWORKS și Pro / E, pot fi importate în GOM Correlate Professional fără costuri suplimentare. Formatele de fișiere individuale sunt importate prin drag & drop și sunt identificate și atribuite automat de software.

Software-ul oferă posibilitatea de a evalua rezultatele măsurării complete și punctuale. Un model de contrast stochastic este aplicat specimenului pentru rezultate de măsurare complete, cum ar fi distribuțiile tensiunilor. Pentru măsurători bazate pe puncte, se utilizează markeri de puncte de referință. Punctele de referință de pe specimen sunt detectate automat de software și sunt afișate coordonatele 3D măsurate. Există posibilitatea de a utiliza metoda de evaluare completă și pe bază de puncte împreună, într-o singură măsurare. Pentru ambele metode, software-ul furnizează date precum tensiunea în material, deformările și deplasările 3D.

Șase grade de libertate (6Dof)
Sistemele de coordonate locale pot fi atașate grupurilor de puncte. Ca rezultat, sistemele de coordonate locale se deplasează împreună cu grupul de puncte și permit analize 6DoF. Analiza 6DoF servește la determinarea mișcărilor de translație și rotație ale grupurilor de puncte în relație între ele sau ca mișcări absolute în toate direcțiile din spațiu.

Software-ul oferă posibilitatea de a crea șabloane de proiect. Această funcție vă ajută să efectuați evaluări repetate rapid și ușor. După efectuarea unei evaluări complete a datelor de măsurare, puteți salva acest proiect ca șablon.Astfel sunt salvate elementele de inspecție, cuvintele cheie și rapoartele proiectului, nu trebuie să configurați din nou proiectul atunci când efectuați o altă evaluare de același tip.

Conceptul de scriptare se bazează pe un recorder de comenzi, care poate înregistra toate operațiunile executate în software. Software-ul salvează înregistrarea ca un script Python. În acest fel, puteți executa înregistrarea în mod repetat. Prin editarea scriptului înregistrat, puteți adapta scriptul la alte sarcini sau îl puteți generaliza. Software-ul oferă acces rapid și simplificat la date pentru calcule științifice complexe care utilizează Python. Bibliotecile Python disponibile în mod gratuit, precum NumPy, SciPy sau Matplotlib, pot fi ușor integrate în software cu un interpret Python extern.

În prezent, rezultatele testelor trebuie schimbate între colegi, departamente diferite și clienți pentru prezentări și discuții ulterioare. GOM Correlate acceptă schimbul de rezultate cu modulul său de raportare, care oferă documentație gata de imprimare și exporturi PDF complet animate. Pentru o reprezentare îmbunătățită a rezultatelor și o mai bună înțelegere, fișierele complete ale proiectului pot fi înlocuite și vizualizate în interfața cu utilizatorul a software-ului gratuit GOM Correlate.

Aplicații – funcționalități specifice

Corelarea cu valorile temperaturii măsurate


Datele 3D măsurate pot fi combinate cu valorile de temperatură importate în software. Avantajul acestei vizualizări este o înțelegere simplificată și mai rapidă a corelației comportamentului componentelor termice și mecanice. Software-ul oferă posibilitatea de a importa imagini de la diferite camere de termografie. Apoi, aceste imagini pot fi transformate în sistemul de coordonate al datelor ARAMIS 3D. Ulterior, valorile de temperatură sunt citite și mapate pe datele ARAMIS 3D. Astfel, se obține corelația datelor de măsurare DIC și a valorilor de temperatură pentru toate punctele de măsurare la fiecare moment al măsurării.

Analiza vibrațiilor


Software-ul poate afișa tipul de vibrație pentru o interpretare rapidă a datelor de deplasare măsurate. O analiză arată deplasarea tuturor punctelor măsurate pe câmp complet sau bazate pe puncte în toate cele trei direcții spațiale. În plus, răspunsul în frecvență al tuturor punctelor și tipul de vibrație corespunzător sunt afișate tridimensional. Pentru o analiză suplimentară a vibrațiilor, coordonatele 3D și valorile deplasării pot fi exportate în formatul de fișier universal (UFF). Acest format este acceptat de majoritatea pachetelor software pentru analiza vibrațiilor.

Validarea simulărilor numerice


Valorile și geometriile scalare din programele de simulare, cum ar fi ABAQUS, LS-DYNA, ANSYS, PAM-STAMP și AutoForm, pot fi importate pentru o comparație directă cu datele de măsurare 3D. Acestea pot fi transformate în sistemul de coordonate al modelului de simulare prin diferite funcții de aliniere. Astfel, geometria modelului de simulare poate fi comparată cu suprafața 3D măsurată într-un prim pas. Pentru fiecare etapă pot fi efectuate analize suplimentare, cum ar fi compararea directă a deplasărilor, deformărilor și tensiunilor.

Determinarea proprietăților materialului


Datele măsurate de la testări tipice ale materialelor, cum ar fi testele Nakajima, întindere, îndoire, forfecare și expansiune a găurilor, sunt evaluate în software pentru a determina caracteristicile materialului. Cunoscând caracteristicile, sunt calculate date fiabile, cum ar fi curba limită de formare, deformația la rupere, valoarea n, valoarea r, raportul Poisson, modulul Young (modulul elastic), curba tensiune-deformare și reducerea grosimii materialului. Aceștia sunt folosiți ca parametri de intrare pentru simulare, permițând un model de material mai precis și o predicție mai precisă a comportamentului materialului.

GOM Inspect – Două versiuni disponibile

– Utilizatori avansați –

ZEISS Inspect Correlate

Programează un demo

Solicită mai multe detalii

ZEISS Inspect Correlate măsoară coordonatele 3D cu precizie de subpixel și oferă funcții ușoare de analiză și raportare.

Avantaje:

  • Evaluarea rapidă a mai multor componente
  • Posibilități de personalizare
  • Caracteristici specifice pentru diferite aplicații industriale

ZEISS Inspect Correlate – Exemple

În general, imaginile sugerează mai mult decât o mie de cuvinte. Descoperiți câteva exemple provenite din rândul utilizatorilor ZEISS Inspect Correlate și versatilitatea uimitoare pe care o oferă software-ul.

Contactați-ne pentru a afla mai multe
despre portofoliul nostru de produse
și cum pot fi implementate în fluxul
dumneavoastră de producție.
Romeo TUDOSE
Manager Departament Sisteme Optice
+40 724 635 635
romeo.tudose@spectromas.ro
Solicită mai multe detalii