Principalele aplicatii de control dimensional specifice industriei aeronautice si aerospatiale vizeaza sistemul de propulsie si in special inspectia paletelor de turbina, fie ca vorbim despre controlul eficient al fabricatiei acestora sau despre operatiile de mentenanta.
Sistemele 3D optice de scanare se pot utiliza inca din faza de proiectare, imbunatatind pe rand etapele de simulare, de fabricare a modelului si al matritei, si nu in ultimul rand etapa de validare finala a produsului. Aplicatiile specifice controlului paletelor de turbina vizeaza: inspecția completă a formei și dimensiunilor sau inspecţia în puncte, suportul procesului de optimizare a prelucrării pe maşini CNC, control calitativ automatizat și control statistic proces.
Operatiile de mentenanta implica adesea costuri semnificative care se adauga costurilor de productie. Tehnologia de masurare optica permite nu doar controlul uzurii ci si planificarea si controlul operatiilor de mentenanta: masurarea zonelor pregatite pentru reparare, verificarea adaosului de material, inspectia reparatiilor efectuate .

Paginile dedicate aplicatiilor sunt si vor fi in continua actualizare cu fisiere demo, video si informatii de ultima ora.

Măsurarea elementelor paletelor de turbină (bord de atac, bord de fugă, linia corzii, linia principala de curbura, pozitiile grosimii si curburii maxime, etc.), se poate realiza ușor cu ajutorul soft-ului GOM Inspect Professional. Plecând de la datele scanate, se pot efectua analize complexe ale deformațiilor paletelor, identificand astfel la timp posibilele defecte ce pot apărea.

Raport scanare si inspectie paleta

  • format: .pdf
  • dimensiune fisier: 13MB

Webinar ”Airfoil Inspection” – Prezentarea noilor functionalitati de inspectie a paletelor in versiunea V8SR1 a soft-ului GOM Inspect Professional.

sursa: youtube GOMMetrology

[product_tag tag=”industria-aeronautica”]