Apeland la tehnologii neconventionale, echipamente de ultima generatie si solutii software de proiectare, control si reverse engineering, supunem atentiei dumneavoastra o noua posibilitate de colaborare in directia fabricarii de prototipuri functionale si serii mici de repere sau produse.

In functie de solicitarile dumneavoastra va punem la dispozitie produse finite obtinute direct prin printare 3D, sau prin turnare sub vid in matrite de silicon, turnare ptototipuri din otel sau aluminiu.

Materializand proiectul dumneavoastra in prototip functional reducem considerabil etapele premergatoare productiei.

 

 

 • Dispunem de o gama variata de tehnologii de fabricatie, care ne permite sa raspundem solicitarilor dumneavoastra indiferent de complexitatea proiectului (prototipului functional) dorit.
 • Costurile de realizare sunt reduse comparativ cu metodele traditionale de fabricare a prototipurilor functionale.
 • Produsele unicat pot fi realizate in doar cateva ore (daca este vorba doar despre printare 3D), durata crescand odata cu numarul de repere si variind in functie de complexitatea acestora. Totusi, vorbim de termene de livrare rapide comparativ cu metodele traditionale.
 • Asiguram controlul total al preciziei obtinute prin intermediul tehnologiei de scanare3D.
 • Produsele solicitate vor respecta toate specificatiile impuse (forma si dimensiuni, proprietati mecanice, etc.), la cererea dumneavoastra putand efectua de asemenea modificari, inclusiv asupra materialelor utilizate.

Echipamentele utilizate sunt destinate sa functioneze in regim continuu (24/7), in conditiile unui mediu industrial, detaliu care ne permite sa raspundem inclusiv solicitarilor in regim de urgenta.

 • …imprimante 3D – modele disponibile, …

Scanere 3D din gama ATOS:

 • Datorita particularitatii aplicatiilor industriale, preturile vor varia in functie de complexitatea proiectelor, de numarul de repere dorit, de material, …
 • Inaintea derularii lucrarilor se emite un deviz oferta care cuprinde numarul de ore, costul aferent, perioada de disponibilitate pentru efectuarea lucrarilor si termenul de livrare al produselor.
 • Tarifele vor fi adaptate tehnologiei / tehnologiilor utilizate pentru realizarea reperelor dorite, fie ele unicate sau serii mici de 5, 10, 20, … de bucati.

TOATE PROIECTELE REALIZATE VOR FI INSOTITE DE UN RAPORT DE CONTROL 3D CARE VA REFLECTA PRECIZIA REPERELOR REALIZATE.

 • PRINTARE 3D 

Imprimantele 3D de ultima generatie permit printarea cu pulberi metalice. Printre materialele folosite se numara,  Cobalt-Chrom CoCr, Otel Inoxidabil, Otel Martensitic, Aliaje de Aluminiu si chiar Titan. Va putem furniza produse obtinute doar prin printare 3D, respectand in acelasi timp caracteristicile materialului dorit.

 • TURNARE SUB VID (Vacuum Casting)

Tehnologia consta in turnarea de rasini in matrite de silicon, realizate pe baza unui model printat 3D la rezolutie mare. Gama de rasini permite simularea unei mari diversitati de materiale plastice, de la cele cu o duritate mare, pana la cauciucuri, fibra de sticla, sau repere transparente.                                  

 •  FREZARI si POLISARI/FINISARI

Frezari si polisari/finisari (CNC) in blocuri de material (in general PMMA), pentru realizarea de repere realistice ce pot fi supuse la teste fizice sau de uzura in conditiile utilizarii produsului final                                                         

 •  TURNARE PROTOTIPURI DIN OTEL

Turnare prototipuri din otel  in forme de turnare din nisip cuartos obtinute pe baza unor modele realizate din materiale fuzibile (ex. ceara), pretabile atat pentru unicate, cat si pentru serii mici.                                                

 •  TURNARE PROTOTIPURI DIN ALUMINIU

Turnare prototipuri din Aluminiu in forme de turnare pe baza de ipsos, obtinute de asemenea pe baza unor modele printate 3D din material fuzibil.