Metrologia 3D ofera suportă și accelerează toate etapele specifice industriei maselor plastice: de la prototipare și fabricare matrițe până la First Article Inspection, incluzând analiza asamblării și testarea rezistenței mecanice. Sistemulele 3D optice non-contact ATOS, permit măsurarea în întregime a suprafetele protipurilor, matrițelor și a componentelor acestora, precum si a pieselor turnate prin injecție, indiferent de dimensiunea obiectului. Spre deosebire de tehnologia de măsurare tactilă, această metodă permite măsurarea rapidă și completă chiar și a celor mai complexe forme. Măsurarea completă a suprafețelor garantează o inspecție mai rapidă, reducand astfel timpii de productie. Mai mult decât atât, întreg procesul de control poate fi complet automatizat.

Analiza dimensionala a componentelor obtinute prin injectie de mase plastice a devenit o activitate simpla prin utilizarea tehnologiei de scanare 3D.

Calitatea informatiilor rezultate din scanarea 3D cu sistemele ATOS serveste in diferite operatii de control, ca de exemplu PPAP (Production part approval process) sau FAI (first article inspection)

Puteti opta intre controlul 3D individual al unui reper fata de CAD sau controlul statistic SPC pe cuburi diferite si loturi de productie diferite in raport cu modelul CAD sau o piesa etalon. Mergând mai departe veti putea efectua validarea matritei si a parametrilor procesului  de injectie.

Raport control – Oglinda far

  • format: .zip (Fisierul se poate deschide cu soft-ul gratuit GOM Inspect)
  • dimensiune fisier: 134 MB

[product_tag tag=”repere-plastic”]