Asamblare repere

Analiza asamblarii efectuata cu ajutorul sistemelor ATOS, este posibila prin asamblarea virtuala cunoscand pozitia reala a reperelor. Practic, inaintea scanarii efective a componentelor, se realizeaza fotogrammetria intregului ansamblu. Ulterior fiecare component este masurata pentru ca la final acestea sa fie reasamblate virtual cu ajutorul fotogrammetriei realizate. Astfel veti putea efectua masuratori precise nu doar la exteriorul ansamblului ci si in interiorul acestuia. Analiza vizeaza: inspectia elementelor in contact si a zonelor de prindere, verificarea interstitiilor si alinierea, deformarea componentelor, analiza generala a montajului si exemplele nu se opresc aici.

asamblare repere

Paginile dedicate aplicatiilor sunt si vor fi in continua actualizare cu fisiere demo, video si informatii de ultima ora.

Raport de inspectie - asamblare_001

Fie ca vorbim despre analiza asamblarii unor piese sau semimatrite si miezuri de turnare, etapele de scanare 3D si control sunt identice: fotogrammetria elementelor in pozitie asamblata, scanarea individuala a acestora si asamblarea virtuala cunoscand pozitia reala (obtinuta prin fotogrammetrie). Astfel putem efectua o analiza completa a ansamblului atat la exterior cat si in interior.

Raport control – Asamblare virtuala

 • format: .pdf
 • dimensiune fisier: 2.6 MB
 • Druck

  TRITOP Professional

  TRITOP Professional este utilizat pentru analiza imaginilor de inalta rezolutie captate cu ajutorul sistemului optic portabil TRITOPCMM. Elemente precum puncte de referinta, linii de contrast sau adaptori, sunt identificate rapid si cu precizie, soft-ul afisand aceste elemente impreuna cu pozitia lor calculata. Sistemul TRITOPCMM, impreuna cu sotf-ul TRITOP Professional pot fi utilizate pentru masurarea si inspectia nu doar a componentelor de dimensiuni reduse ci si a obiectelor de dimensiuni foarte mari (>10m)

  Detalii
 • Bitmap in chenar 1024

  ATOS Triple Scan

  ATOS Triple Scan este cunoscut deja ca vârf de gamă în tehnologia de scanare 3D. Datorită volumelor de măsură interschimbabile, cu ajutorul scanerului putem măsura piese de dimensiunea unei monezi până la dimensiuni comparabile cu ale unui avion de pasageri.
  Precizia, rezoluţia şi volumul de măsură sunt complet adaptabile necesitătii aplicaţiei urmarite. Varianta mobilă a echipamentului permite efectuarea operaţiilor de măsurare atât în laboratorul de metrologie cât şi în hala de producţie, un avantaj major în cazul pieselor ce nu pot fi deplasate din poziţia de lucru. Versiunea staţionară (semiautomatizată) cât şi variantele de celule robotizate de scanare 3D ofera un grad sporit de automatizare

  Detalii
 • Druck

  ATOS Professional

  ATOS Professional cuprinde toate modulele si functiile destinate scanarii 3D, controlului dimensional si raportarii rezultatelor, ingloband functionalitatile GOM Scan, GOM Inspect Professional si TRITOP Professional.

  Solutia este dezvoltata de catre acelasi producator al echipamentelor de scanare (GOM), acest lucru asigurand compatibilitatea 100% intre echipamentele hardware si software.

  Detalii
 • ATOS_Core_004 (1)

  ATOS Core

  Cel mai nou membru al familiei ATOS, este un scaner 3D optic destinat în special obiectelor de dimensiuni mici până la medii. ATOS Core utilizează o tehnologie nouă şi inovatoare oferind posibilitatea măsurării şi inspecţiei complet automatizate a pieselor. ATOS Core extinde familia de produse ATOS, incluzând o serie nouă de elemente suplimentare.

  Spre deosebire de sistemele deja clasice de măsură CMM ce masoară tactil punct cu punct, sistemul ATOS măsoară non-contact întreaga suprafaţă a obiectului generând un “nor de puncte” foarte dens ce înmagazinează cu acurateţe deosebită toate detaliile reperului măsurat.

  Detalii