Asamblare repere

Asamblare repere

Analiza asamblarii efectuata cu ajutorul sistemelor ATOS, este posibila prin asamblarea virtuala cunoscand pozitia reala a reperelor. Practic, inaintea scanarii efective a componentelor, se realizeaza fotogrammetria intregului ansamblu. Ulterior fiecare component este masurata pentru ca la final acestea sa fie reasamblate virtual cu ajutorul fotogrammetriei realizate. Astfel veti putea efectua masuratori precise nu doar la exteriorul ansamblului ci si in interiorul acestuia. Analiza vizeaza: inspectia elementelor in contact si a zonelor de prindere, verificarea interstitiilor si alinierea, deformarea componentelor, analiza generala a montajului si exemplele nu se opresc aici.
Reglare dispozitive

Reglare dispozitive

Reglarea dispozitivelor de prindere a componentelor si ansamblelor este necesara in primul rand pentru simularea pozitiei reale a acestora. Fiecare dispozitiv utilizat are un scop bine definit. Reglarea acestora se poate face foarte rapid si cu un efort minim utilizand functionalitatea "online tracking". Cu ajutorul acesteia, pozitia fiecarei componente poate fi urmarita in timp real, aceasta fiind adusa in "0" folosind cele 6 grade de libertate (rotatii si translatii pe axele X, Y si Z).
Repere ambutisate

Repere ambutisate

Sistemele 3D optice de scanare pot fi utilizate in procesele de defomare plastica la rece inca din stapa de proiectare si simulare si continuand cu etapele premergatoare obtinerii produsului finit. Aplicatiile specifice controlului reperelor obtinute prin procedee de deformare plastica la rece vizeaza: FAI - Inspecția completă a formei și dimensiunilor sau inspecţia în puncte, deformații și adaos de material, analiza grosimii materialului, control calitativ automatizat și control statistic proces, si exemplele nu se opresc aici.
Repere Forjate

Repere Forjate

Sistemele ATOS nu sunt doar simple sisteme de masura si control , ele ajutand la imbunatatirea proceselor de productie. Astfel, simplul control al reperelor turnate si forjate nu este suficient si adesea defectele aparute in fabricatie implica costuri suplimentare. Din acest motiv sistemele 3D optice de scanare se pot utiliza inca din faza de proiectare, imbunatatind pe rand etapele de simulare, de fabricare a matritei, si nu in ultimul rand etapa de validare finala a produsului. Aplicatiile specifice controlului reperelor obtinute prin forjare vizeaza: FAI - Inspecția completă a formei și dimensiunilor sau inspecţia în puncte, deformații și adaos de material, analiza grosimii materialului, suportul procesului de optimizare a prelucrării pe maşini CNC, control calitativ automatizat și control statistic proces, si nu numai.
Repere Masinate

Repere Masinate

Sistemele ATOS asigura optimizarea prelucrarilor pe masini CNC. Aplicatiile vizeaza atat controlul pieselor finite prelucrate prin aschiere cat si verificarea acestora dupa etape de degrosare, semifinisare, etc. sau chiar alinierea semifabricatului pe masina. Pachetul software GOM Inspect Professional cuprinde toate functiile necesare unei analize GD&T complete, asigurand o evaluare completa a pieselor verificate.
Repere plastic

Repere plastic

Metrologia 3D ofera suportă și accelerează toate etapele specifice industriei maselor plastice: de la prototipare și fabricare matrițe până la First Article Inspection, incluzând analiza asamblării și testarea rezistenței mecanice. Sistemulele 3D optice non-contact ATOS, permit măsurarea în întregime a suprafetele protipurilor, matrițelor și a componentelor acestora, precum si a pieselor turnate prin injecție, indiferent de dimensiunea obiectului. Spre deosebire de tehnologia de măsurare tactilă, această metodă permite măsurarea rapidă și completă chiar și a celor mai complexe forme. Măsurarea completă a suprafețelor garantează o inspecție mai rapidă, reducand astfel timpii de productie. Mai mult decât atât, întreg procesul de control poate fi complet automatizat.
Repere turnate

Repere turnate

Sistemele ATOS nu sunt doar simple sisteme de masura si control , ele ajutand la imbunatatirea proceselor de productie. Astfel, simplul control al reperelor turnate si forjate nu este suficient si adesea defectele aparute in fabricatie implica costuri suplimentare. Din acest motiv sistemele 3D optice de scanare se pot utiliza inca din faza de proiectare, imbunatatind pe rand etapele de simulare, de fabricare a modelului si al matritei, de fabricare a miezului si nu in ultimul rand etapa de validare finala a produsului. Aplicatiile specifice controlului reperelor obtinute prin turnare sau forjare vizeaza: FAI - Inspecția completă a formei și dimensiunilor sau inspecţia în puncte, control contracție, deformații și adaos de contracție, analiza grosimii materialului, suportul procesului de optimizare a prelucrării pe maşini CNC, control calitativ automatizat și control statistic proces, si nu numai.
Stante si matrite

Stante si matrite

Indiferent ca este vorba despre matrite pentru injectie mase plastice, matrite pentru turnare sau forjare, sistemele 3D optice din gama ATOS permite un control amanuntit si eficient al acestora, care include: inspectia prelucrarilor pe masini CNC, optimizarea proceselor de aschiere si electroeroziune, analiza asamblarii matritelor (inspectia unghiurilor de degajare 2D si 3D, verificarea interstitiilor si alinierea, deformarea componentelor, analiza montajului), optimizarea cavitatilor de injectie, reverse engineering si arhivare date, verificarea gradului de uzura, rectificarea matritelor, analiza dimensionala si de pozitie a semimatritelor si a miezului de turnare.