Sistemele 3D optice GOM destinate scanarii si controlului dimensional au o larga aplicabilitate in domeniul medical. Acestea sunt utilizate in laboratoare de cercetare dar garanteaza de asemenea rezultate in stomatologie sau medicina legala. Exemplele din aceasta categorie apartin urmatoarelor domenii: biomecanica, criminalistica si stomatologie. In medicina protetica sau medicina legala se utilizeaza din ce in ce mai des tehnologia scanarii 3D. Folosind un scaner 3D performant ca cel produs de firma GOM , ATOS Triple Scan, producatorii de proteze si tehnica medicala pot genera modele de proteze care sa se apropie foarte precis de forma reala a bontului pacientului reducand deosebit de mult disconfortul pe care pacientul il resimte.

Paginile dedicate aplicatiilor sunt si vor fi in continua actualizare cu fisiere demo, video si informatii de ultima ora.

În plus față de scanarea 3D a mulajelor dentare, solutiile GOM Inspect sau GOM Inspect Professional pot fi folosite pentru a calcula aliniamente, măsurători și comparații de forme și dimensiuni pentru implanturi dentare. Operatia de reverse engineering se bazeaza pe datele precise rezultate in urma scanarii, astfel încât implanturile pot fi prelucrate cu precizia necesară.

[product_tag tag=“medicina“]