Dintre toate ramurile industriale si domeniile de activitate care inglobeaza activitati de control dimensional, industria auto cuprinde cele mai multe aplicatii: repere din plastic, repere obtinute prin turnare sau forjare, repere deformate plastic la rece (prototip, model, produs finit, …), matrite, dispozitive, si exemplele nu se opresc aici. Spre deosebire de tehnologia de măsurare tactilă, sistemele optice de scanare permit măsurarea rapidă și completă chiar și a celor mai complexe forme. Măsurarea completă a suprafețelor garantează o inspecție mai rapidă, reducand astfel timpii de productie. Mai mult decât atât, întreg procesul de control poate fi complet automatizat.

Paginile dedicate aplicatiilor sunt si vor fi in continua actualizare cu fisiere demo, video si informatii de ultima ora.

Complexitatea geometrica deosebita a unui reper de tipul carcasa cutie de viteze a devenit usor de evaluat datorita tehnologiei de scanare 3D. Se poate efectua analiza integrala a formei, controlul geometric al suprafetelor de contact, pozitia gaurilor, analiza pe sectiuni chiar si masurarea grosimii peretilor.

Raport control – Carcasa cutie de viteze

  • format: .pdf
  • dimensiune fisier: 4,3MB

Complexitatea reperelor de plastic din  industria auto, problemele pe care le ridica inainte si dupa asamblare, impun un control riguros al tuturor elementelor regasite in desenele de executie. Exemplul de fata cuprinde cateva dintre elementele posibil de verificat pentru un panou interior de portiera (analiza zonelor aflate in afara campului de toleranta impus, sectiuni de inspectie, evaluarea cotelor de gabarit, etc.).

Raport control – Panou interior portiera

  • format: .pdf
  • dimensiune fisier: 3,4MB

Sistemele hardware si software GOM ofera si in cazul reperelor obtinute prin deformare plastica la rece posibilitatea unei evaluari complete care cuprinde inspectia formei si dimensiunilor si inspectia in puncte.

Raport control – Panou interior portiera

  • format: .pdf
  • dimensiune fisier: 2,4MB

[product_tag tag=“industria-auto“]