Indiferent ca este vorba despre matrite pentru injectie mase plastice, matrite pentru turnare sau forjare, sistemele 3D optice din gama ATOS permite un control amanuntit si eficient al acestora, care include: inspectia prelucrarilor pe masini CNC, optimizarea proceselor de aschiere si electroeroziune, analiza asamblarii matritelor (inspectia unghiurilor de degajare 2D si 3D, verificarea interstitiilor si alinierea, deformarea componentelor, analiza montajului), optimizarea cavitatilor de injectie, reverse engineering si arhivare date, verificarea gradului de uzura, rectificarea matritelor, analiza dimensionala si de pozitie a semimatritelor si a miezului de turnare.

Paginile dedicate aplicatiilor sunt si vor fi in continua actualizare cu fisiere demo, video si informatii de ultima ora.

Fie ca vorbim despre analiza asamblarii unor piese sau semimatrite si miezuri de turnare, etapele de scanare 3D si control sunt identice: fotogrammetria elementelor in pozitie asamblata, scanarea individuala a acestora si asamblarea virtuala cunoscand pozitia reala (obtinuta prin fotogrammetrie). Astfel putem efectua o analiza completa a ansamblului atat la exterior cat si in interior.

Raport control – Asamblare virtuala

  • format: .pdf
  • dimensiune fisier: 2.6 MB

In general uzura matritelor se poate corecta prin adaos de material care ulterior se prelucreaza prin aschiere. Prin scanarea 3D a suprafetelor afectate putem determina gradul de uzura si putem verifica adaosul de material necesar si rezultatul reparatiei efectuate. Exemplul de fata cuprinde raportul de inspectie al adaosului de material in vederea repararii unei matrite de forjare.

Raport control – Verificare adaos de material matrita forjare

  • format: .pdf
  • dimensiune fisier: 2.1 MB

[product_tag tag=“stante-si-matrite“]