Sistemele ATOS nu sunt doar simple sisteme de masura si control , ele ajutand la imbunatatirea proceselor de productie. Astfel, simplul control al reperelor turnate si forjate nu este suficient si adesea defectele aparute in fabricatie implica costuri suplimentare. Din acest motiv sistemele 3D optice de scanare se pot utiliza inca din faza de proiectare, imbunatatind pe rand etapele de simulare, de fabricare a modelului si al matritei, de fabricare a miezului si nu in ultimul rand etapa de validare finala a produsului. Aplicatiile specifice controlului reperelor obtinute prin turnare sau forjare vizeaza: FAI – Inspecția completă a formei și dimensiunilor sau inspecţia în puncte, control contracție, deformații și adaos de contracție, analiza grosimii materialului, suportul procesului de optimizare a prelucrării pe maşini CNC, control calitativ automatizat și control statistic proces, si nu numai.

Paginile dedicate aplicatiilor sunt si vor fi in continua actualizare cu fisiere demo, video si informatii de ultima ora.

Complexitatea geometrica deosebita a unui reper de tipul carcasa cutie de viteze a devenit usor de evaluat datorita tehnologiei de scanare 3D. Se poate efectua analiza integrala a formei, controlul geometric al suprafetelor de contact, pozitia gaurilor, analiza pe sectiuni chiar si masurarea grosimii peretilor.

Raport control – Carcasa cutie de viteze

  • format: .pdf
  • dimensiune fisier: 4.3 MB

Acest exemplu curpinde raportul de control ale unei componente multimedia, incepand analiza comparativa a suprafetelor (CAD vs Mesh) si continuand cu toate elementele de control regasite in desenul de executie al piesei: abateri de forma si pozitie, cote liniare, unghiuri, grosime material si inspectie in puncte.

Raport control – Ccomponenta multimedia

  • format: .pdf
  • dimensiune fisier: 5.5 MB

[product_tag tag=“repere-turnate“]