Sistemele ATOS nu sunt doar simple sisteme de masura si control , ele ajutand la imbunatatirea proceselor de productie. Astfel, simplul control al reperelor turnate si forjate nu este suficient si adesea defectele aparute in fabricatie implica costuri suplimentare. Din acest motiv sistemele 3D optice de scanare se pot utiliza inca din faza de proiectare, imbunatatind pe rand etapele de simulare, de fabricare a matritei, si nu in ultimul rand etapa de validare finala a produsului. Aplicatiile specifice controlului reperelor obtinute prin forjare vizeaza: FAI – Inspecția completă a formei și dimensiunilor sau inspecţia în puncte, deformații și adaos de material, analiza grosimii materialului, suportul procesului de optimizare a prelucrării pe maşini CNC, control calitativ automatizat și control statistic proces, si nu numai.

Paginile dedicate aplicatiilor sunt si vor fi in continua actualizare cu fisiere demo, video si informatii de ultima ora.

In general uzura matritelor se poate corecta prin adaos de material care ulterior se prelucreaza prin aschiere. Prin scanarea 3D a suprafetelor afectate putem determina gradul de uzura si putem verifica adaosul de material necesar si rezultatul reparatiei efectuate. Exemplul de fata cuprinde raportul de inspectie al adaosului de material in vederea repararii unei matrite de forjare.

Raport control – Verificare adaos material matrita forjare

  • format: .pdf
  • dimensiune fisier: 2.1 MB

[product_tag tag=“repere-forjate“]