In domeniul artelor si culturii scanarea 3d si in special cea color a deschis drumul catre muzee virtuale si conservarea digitala a exponatelor. Aplicatiile in domeniul cultural nu impun conditii de precizie deosebite. Ce se doreste de cele mai multe ori este o digitizare 3D color a obiectelor (statui, unelte, vase etc.) Aplicarea culorii (texturii) pe fisierul scanat (.stl / . g3d) se face prin capturarea unor imagini color provenite de la o camera foto digitala profesionala (ca de exemplu cea utilizata la sistemul TRITOP) si randarea imaginilor in pozitia exacta asupra suprafetei scanate. Sistemele ATOS si TRITOP sunt perfect compatibile, de aceea operatia de mapare a imaginilor se face automat de catre software pentru a evita alterarea texturii color.

Paginile dedicate aplicatiilor sunt si vor fi in continua actualizare cu fisiere demo, video si informatii de ultima ora.

Sistemul TRITOP este indispensabil pentru aplicatii de control specifice domeniului transportului feroviar, maritim si nu numai, in principal datorita dimensiunilor mari ale produselor care necesita control. Acesta permite: masurarea coordonatelor 3D, masurarea dimensiunilor si a unghiurilor, masurarea geometriei standard și a elemente de montare. Raportul atasat cuprinde inspectia efectuata pentru un vagon de calatori, cu ajutorul sistemului TRITOP.

Bust Abanos

  • format: .pdf
  • dimensiune fisier: 8,3MB

[product_tag tag=”muzee-arheologie-numismatica-obiecte-cult”]