Tehnologia de masurare 3D dezvoltata de catre GOM are o larga aplicabilitate in randul producatorilor de turbine si al furnizorilor acestora. Utilizarea sistemelor 3D optice accelereaza procesele de dezvoltare si de fabrictie, incluzand optimizarea cercetarii si dezvoltarii, asigurarea calitatii in productie teste in regim dinamic, s.a.m.d. In plus, tehnologia de masurare optica ofera un potential important pentru reducerea costurilor pentru intretinere si reparatii a paletelor de turbina, proceselor specifice turnarii elementelor si a partilor structurale.

Paginile dedicate aplicatiilor sunt si vor fi in continua actualizare cu fisiere demo, video si informatii de ultima ora.

Controlul calității pieselor turnate utilizand sisteme de măsurare tactile are limitările sale. Prin urmare, turnătoria Bradken din Statele Unite ale Americii a implementat tehnologia 3D optica non-contact pentru scanarea si controlul pieselor turnate din otel, fapt ce a condus accelerarea procesului de control si la importante economii de material.

Accelerarea timpilor de productie pentru piese turnate

  • format: .pdf
  • dimensiune fisier: 735 kb

Scanarea 3D a fost realizată cu succes în mai multe hidrocentrale, în scopul de a evalua starea și eficiența turbinelor, forma lor si pentru a crea copii sau pentru a pregăti unele noi. In urma scanarii 3D au putut fi identificate abaterile de la geometria ideala a rotorului pe intreaga suprafata, datele fiind utilizate ulterior pentru operatii de reverse engineering.

Control rotor tubina Pelton

  • format: .pdf
  • dimensiune fisier: 1,2MB

Din cauza dimensiunii lor, turbine eoliene sunt transportate în părți individuale catre locul de montare. Datorită locatiilor de producție diferite, componentele sunt adesea asamblate pentru prima dată doar inaintea punerii in functiune. Prin urmare, este necesar să se controleze independent, inainte de montaj,  conexiunile, suprafețele suprafetele de contact și fundația. Acest lucru este posibil utilizand sistemul  TRITOP CMM.

Montarea turbinelor eoliene

  • format: .pdf
  • dimensiune fisier: 1MB

[product_tag tag=”industria-energetica”]