Industria energetica

Tehnologia de masurare 3D dezvoltata de catre GOM are o larga aplicabilitate in randul producatorilor de turbine si al furnizorilor acestora. Utilizarea sistemelor 3D optice accelereaza procesele de dezvoltare si de fabrictie, incluzand optimizarea cercetarii si dezvoltarii, asigurarea calitatii in productie teste in regim dinamic, s.a.m.d. In plus, tehnologia de masurare optica ofera un potential important pentru reducerea costurilor pentru intretinere si reparatii a paletelor de turbina, proceselor specifice turnarii elementelor si a partilor structurale.

windenergy_01en

Paginile dedicate aplicatiilor sunt si vor fi in continua actualizare cu fisiere demo, video si informatii de ultima ora.

Articol turnare

Controlul calității pieselor turnate utilizand sisteme de măsurare tactile are limitările sale. Prin urmare, turnătoria Bradken din Statele Unite ale Americii a implementat tehnologia 3D optica non-contact pentru scanarea si controlul pieselor turnate din otel, fapt ce a condus accelerarea procesului de control si la importante economii de material.

Accelerarea timpilor de productie pentru piese turnate

 • format: .pdf
 • dimensiune fisier: 735 kb
Rotor turbina Pelton

Scanarea 3D a fost realizată cu succes în mai multe hidrocentrale, în scopul de a evalua starea și eficiența turbinelor, forma lor si pentru a crea copii sau pentru a pregăti unele noi. In urma scanarii 3D au putut fi identificate abaterile de la geometria ideala a rotorului pe intreaga suprafata, datele fiind utilizate ulterior pentru operatii de reverse engineering.

Control rotor tubina Pelton

 • format: .pdf
 • dimensiune fisier: 1,2MB
Montare turbine eoliene

Din cauza dimensiunii lor, turbine eoliene sunt transportate în părți individuale catre locul de montare. Datorită locatiilor de producție diferite, componentele sunt adesea asamblate pentru prima dată doar inaintea punerii in functiune. Prin urmare, este necesar să se controleze independent, inainte de montaj,  conexiunile, suprafețele suprafetele de contact și fundația. Acest lucru este posibil utilizand sistemul  TRITOP CMM.

Montarea turbinelor eoliene

 • format: .pdf
 • dimensiune fisier: 1MB
 • Druck

  TRITOP Professional

  TRITOP Professional este utilizat pentru analiza imaginilor de inalta rezolutie captate cu ajutorul sistemului optic portabil TRITOPCMM. Elemente precum puncte de referinta, linii de contrast sau adaptori, sunt identificate rapid si cu precizie, soft-ul afisand aceste elemente impreuna cu pozitia lor calculata. Sistemul TRITOPCMM, impreuna cu sotf-ul TRITOP Professional pot fi utilizate pentru masurarea si inspectia nu doar a componentelor de dimensiuni reduse ci si a obiectelor de dimensiuni foarte mari (>10m)

  Detalii
 • Canon_06 (1)

  TRITOP CMM

  Sistemul optic portabil TRITOPCMM masoara coordonatele tridimensionale ale obiectelor rapid si precis. Sarcinile de masurare ce se efectuau utilizand masinile de masurat in coordonate 3D cu palpator se pot efectua in prezent rapid, precis si foarte comod cu ajutorul sistemului TRITOPCMM . Nu necesita echipamente echipamente aditionale greu de manipulat si ce necesita mentenanta intensiva ca in cazul masinilor clasice CMM.

  Echipamentul este portabil, sistemul putand fi utilizat acolo unde este nevoie nefiind necesara crearea unor conditii de laborator.

  Detalii
 • Druck

  GOM Inspect Professional

  GOM Inspect Professional reprezinta varianta profesionala destinata control dimensional al datelor măsurate cu ajutorul scanerelor optice, laser sau al altor sisteme de măsurare.

  GOM Inspect Professional ofera fata de GOM Inspect: posibilitatea importului de Formate native CAD, funcție activă de inspecție parametrică, crearea de proiecte de analiză trend, funcționalitatea Teaching by Doing si multe altele alte functionalitati si avantaje.

  Datele provenite din GOM Inspect Professional pot fi în continuare procesate în GOM Inspect.

  Detalii
 • Druck

  GOM Inspect (Gratuit)

  GOM Inspect este un software gratuit de control dimensional al datelor măsurate cu ajutorul scanerelor optice, laser sau al altor sisteme de măsurare. Software este utilizat în procesele de dezvoltare a produselor, în controlul calității și producție.

  GOM Inspect permite importul de fișiere CAD, oferă posibilități multiple de aliniere a modelului, generare de elemente geometrice plecând de la modelul scanat sau de la modelul CAD, analiză dimensională în raport cu fișierele CAD, funcții dedicate inspecției, analiză dimensională și toleranțe bazată pe ISO 1101 și ASME Y4 și nu în ultimul rând, multiple modalități de raportare a rezultatelor inspecției dimensionale.

  Detalii
 • Bitmap in chenar 1024

  ATOS Triple Scan

  ATOS Triple Scan este cunoscut deja ca vârf de gamă în tehnologia de scanare 3D. Datorită volumelor de măsură interschimbabile, cu ajutorul scanerului putem măsura piese de dimensiunea unei monezi până la dimensiuni comparabile cu ale unui avion de pasageri.
  Precizia, rezoluţia şi volumul de măsură sunt complet adaptabile necesitătii aplicaţiei urmarite. Varianta mobilă a echipamentului permite efectuarea operaţiilor de măsurare atât în laboratorul de metrologie cât şi în hala de producţie, un avantaj major în cazul pieselor ce nu pot fi deplasate din poziţia de lucru. Versiunea staţionară (semiautomatizată) cât şi variantele de celule robotizate de scanare 3D ofera un grad sporit de automatizare.

  Detalii
 • Druck

  ATOS Professional

  ATOS Professional cuprinde toate modulele si functiile destinate scanarii 3D, controlului dimensional si raportarii rezultatelor, ingloband functionalitatile GOM Scan, GOM Inspect Professional si TRITOP Professional.

  Solutia este dezvoltata de catre acelasi producator al echipamentelor de scanare (GOM), acest lucru asigurand compatibilitatea 100% intre echipamentele hardware si software.

  Detalii
 • ATOS_Core_004 (1)

  ATOS Core

  Cel mai nou membru al familiei ATOS, este un scaner 3D optic destinat în special obiectelor de dimensiuni mici până la medii. ATOS Core utilizează o tehnologie nouă şi inovatoare oferind posibilitatea măsurării şi inspecţiei complet automatizate a pieselor. ATOS Core extinde familia de produse ATOS, incluzând o serie nouă de elemente suplimentare.

  Spre deosebire de sistemele deja clasice de măsură CMM ce masoară tactil punct cu punct, sistemul ATOS măsoară non-contact întreaga suprafaţă a obiectului generând un „nor de puncte” foarte dens ce înmagazinează cu acurateţe deosebită toate detaliile reperului măsurat.

  Detalii
 • compact scan

  ATOS Compact Scan

  Precis, Compact, Portabil si Versatil

  Greutatea redusa și construcția compactă a noii generații Compact Scan, deschid noi zone de aplicații și asigură adaptabilitatea desăvârșită pentru măsurătorile tridimensionale a componentelor precum piesele turnate sau injectate, forme si modele, interiorul incintelor, prototipuri, machete de design.

  Noul Compact Scan oferă:

  • rezoluție de 2×12 MegaPixeli
  • sistem nou de protecție a volumelor de măsură
  • posibilitatea operării indiferent de condițiile de mediu
  • mobilitate
  • flexibilitate
  Detalii