Reverse Engineering

Reconstruirea modelului CAD pornind de la o piesa scanata se poate obtine cu un minim de efort folosind functionalitatea ingenioasa Auto-Surface sau adoptand o abordare parametrica similara programelor de proiectare. Aceasta categorie cuprinde aplicatii care descriu diferitele abordari adoptate in procesul de Reverse Engineering pentru diferite tipuri de piese.

Exista numeroase motive pentru utilizarea unui soft de reverse engineering, fie ca vorbim despre conversia unui prototip, recuperarea documentatiei unei matrite vechi sau despre imbunatatirea unui produs. Ceea ce va propunem este alternativa rapida, precisa si fiabila de reconstruire a geometriei unui obiect.

In cadrul acestei sectiuni, pe masura ce va fi populata, veti descoperi aplicatii de reverse engineering pentru piese turnate, piese din plastic, piese deformate plastic la rece sau piese prelucrate pe masini CNC. De asemenea vor fi disponibile produse care fac obiectul abordarii non-parametrice (piese non-tehnice) precum statui, monede, stucaturi sau obiecte de cult.

silnik
re 1

Reconstruirea modelului CAD utilizand abordarea parametrica

Pentru acest model s-a urmarit modificarea geometriei initiale plecand de la piesa originala.

Strategia de lucru si comenzile utilizate sunt cele utilizate in general si atunci cand folosim un soft CAD. Fiind un corp de revolutie s-a plecat de la un profil obtinut prin sectionarea obiectului scanat, comenzile fiind cele cunoscute (revolve, circular pattern, extrude, cut, fillet, chamfer, etc.).

Volanta

 • format fisier: .stp (va putem pune la dispozitie fisierul .xrl ce contine istoricul operatiilor si poate fi vizualizat cu versiunea trial Geomagic DesignX)
 • dimensiune fisier: 3MB
nv

Export model CAD in formate native (inclusiv istoricul operatiilor)

Aceasta arhiva contine un exemplu de piesa scanata exportata in diverse formate CAD cu ajutorul Geomagic Design X. Arhiva cuprinde:

 • .stl – fisier scanat
 • .prt – model CAD transferat (inclusiv cu istoricul operatiilor) in NX6
 • .prt.1 – model CAD transferat (inclusiv cu istoricul operatiilor) in ProE Wildfire
 • .SLDPRT – model CAD transferat (inclusiv cu istoricul operatiilor) in SolidWorks 2008
 • .igs, .stp – model CAD transferat in formate neutre
 • .x_b – model CAD transferat  in Parasolid® Text / Binary

Demo optiuni export 

 • format: arhiva
 • dimensiune fisier: 17.8MB
 • Druck

  GOM Scan

  Software de scanare intuitiv si usor de utilizat pentru configuratia ATOS Core Essential Line, o solutie dedicata aplicatiilor de reverse engineering si rapid protyping, care necesita datele furnizate de un scanner 3D, fara a fi nevoie de functionalitati avansate de control dimensional.

  Detalii
 • Pozitia 4 - GEOMAGIC DESIGN X - Cel mai performant software de Reverse Engineering

  Geomagic Design X

  Geomagic Design X este un software de Reverse Engineering care permite reconstruirea modelului CAD plecand de la datele scanate tridimensional (3D mesh), pentru a le putea utiliza mai departe in aplicatii de (re)design produs, prototipare rapida sau analiza cu element finit.

  Fata de metodele clasice de relevare care implicau utilizarea instrumentelor de masura uzuale, Geomagic Design X reprezinta alternativa Rapida, Precisa si Fiabila.

   

  Detalii
 • Bitmap in chenar 1024

  ATOS Triple Scan

  ATOS Triple Scan este cunoscut deja ca vârf de gamă în tehnologia de scanare 3D. Datorită volumelor de măsură interschimbabile, cu ajutorul scanerului putem măsura piese de dimensiunea unei monezi până la dimensiuni comparabile cu ale unui avion de pasageri.
  Precizia, rezoluţia şi volumul de măsură sunt complet adaptabile necesitătii aplicaţiei urmarite. Varianta mobilă a echipamentului permite efectuarea operaţiilor de măsurare atât în laboratorul de metrologie cât şi în hala de producţie, un avantaj major în cazul pieselor ce nu pot fi deplasate din poziţia de lucru. Versiunea staţionară (semiautomatizată) cât şi variantele de celule robotizate de scanare 3D ofera un grad sporit de automatizare.

  Detalii
 • Druck

  ATOS Professional

  ATOS Professional cuprinde toate modulele si functiile destinate scanarii 3D, controlului dimensional si raportarii rezultatelor, ingloband functionalitatile GOM Scan, GOM Inspect Professional si TRITOP Professional.

  Solutia este dezvoltata de catre acelasi producator al echipamentelor de scanare (GOM), acest lucru asigurand compatibilitatea 100% intre echipamentele hardware si software.

  Detalii
 • ATOS_Core_004 (1)

  ATOS Core

  Cel mai nou membru al familiei ATOS, este un scaner 3D optic destinat în special obiectelor de dimensiuni mici până la medii. ATOS Core utilizează o tehnologie nouă şi inovatoare oferind posibilitatea măsurării şi inspecţiei complet automatizate a pieselor. ATOS Core extinde familia de produse ATOS, incluzând o serie nouă de elemente suplimentare.

  Spre deosebire de sistemele deja clasice de măsură CMM ce masoară tactil punct cu punct, sistemul ATOS măsoară non-contact întreaga suprafaţă a obiectului generând un „nor de puncte” foarte dens ce înmagazinează cu acurateţe deosebită toate detaliile reperului măsurat.

  Detalii
 • compact scan

  ATOS Compact Scan

  Precis, Compact, Portabil si Versatil

  Greutatea redusa și construcția compactă a noii generații Compact Scan, deschid noi zone de aplicații și asigură adaptabilitatea desăvârșită pentru măsurătorile tridimensionale a componentelor precum piesele turnate sau injectate, forme si modele, interiorul incintelor, prototipuri, machete de design.

  Noul Compact Scan oferă:

  • rezoluție de 2×12 MegaPixeli
  • sistem nou de protecție a volumelor de măsură
  • posibilitatea operării indiferent de condițiile de mediu
  • mobilitate
  • flexibilitate
  Detalii
 • Template pagina site SPS

  ATOS Capsule

  Noul sistem de scanare high-end ATOS Capsule este dedicat obiectelor de dimensiuni mici și medii.

  Beneficiind de tehnologie de ultimă generație, ATOS Capsule oferă cea mai înaltă rezoluție de scanare și posibilitatea digitizării celor mai fine detalii. Pot fi capturate până la 12 milioane de pucte de măsurare independente în decurs de 1 până la 2 secunde.

  Senzorul poate fi utilizat și pe celulele de inspecție din gama ATOS ScanBox, in funcție de configurația aleasă, permite măsurarea simultană a mai multor componente.
  Datorită structurii și a componenelor sale, acesta asigură stabilitate procesului de măsurare.

  Detalii
 • gom-ct-front

  GOM CT

  GOM CT permite inspectia reperelor complexe pornind de la geometria masurata. 

  Toate suprafetele, chiar si structurile interne – pot fi folosite pentru o analiza completa a formei si dimensiunior prin comparatie cu datele nominale.

  Utilizand software-ul GOM Inspect (ver. gratuita), puteti importa cu usurinta datele provenite de la orice computer tomograf (CT) in toate formatele comune cum ar fi: *.vgi, *.vgl, *.pcr, *.exv, *.rek, etc. Odata transformate intr-un model 3D puteti efectua inspectia completa a acestuia.

  Detalii
 • OBJ_GRAF-0000015465-XX-001-VIEW

  ATOS 5/5X

  Scanare 3D high speed

  A cincea generație de scanere dezvoltate de compania germană GOM redefinește standardele în scanarea 3D industrială, atât prin viteza de achiziție cât și prin suprafața ce poate fi măsurată dintr-o singură poziție de scanare.

  Cele doua modele (ATOS 5 si ATOS 5X) disponibile obtin date de inalta precizie intr-un timp de masurare foarte scurt, viteza de achizitie plecand de la 0,2 secunde.

  Calitatea datelor generate cu noile sisteme este evidentiata prin claritatea detaliata a modelelor 3D, de exemplu, prin afisarea precisa a celor mai mici detalii (raze inguste ale paletelor de turbina, muchiile pieselor deformate plastic la rece, etc.)

   

  Detalii

Write a Reply or Comment