Druck

GOM Inspect (Gratuit)

GOM Inspect este un software gratuit de control dimensional al datelor măsurate cu ajutorul scanerelor optice, laser sau al altor sisteme de măsurare. Software este utilizat în procesele de dezvoltare a produselor, în controlul calității și producție.

GOM Inspect permite importul de fișiere CAD, oferă posibilități multiple de aliniere a modelului, generare de elemente geometrice plecând de la modelul scanat sau de la modelul CAD, analiză dimensională în raport cu fișierele CAD, funcții dedicate inspecției, analiză dimensională și toleranțe bazată pe ISO 1101 și ASME Y4 și nu în ultimul rând, multiple modalități de raportare a rezultatelor inspecției dimensionale.

Descriere Produs

CARACTERISTICI GENERALE

gom-inspect

Incepand cu anul 2015 a fost lansata versiunea in limba romana a microsite-ului www.gom-inspect.com/ro, dedicat in totalitate solutiei software gratuite de procesare a datelor si control dimensional.

Accesand site-ul veti avea descoperi informatii suplimentare despre functionalitatile ultimei variante de software, veti putea descarca fisiere demo si veti beneficia de un newsletter dedicat acestei solutii.

ATOS_Triple_Scan_Brochure_Page_4-5_008
editare mesh

In urma procesului de scanare se obtine geometria precisa a produsului scanat sub forma unui mesh poligonal. In functie de scopul aplicatiei dorite, acesta poate fi procesat cu usurinta in GOM Inspect. Mesh-ul este procesat utilizând algoritmi de calcul ce țin cont de conturul curb al obiectului și toleranțele impuse. Softul oferă utilizatorului o previzualizare live a fiecărui pas din proces înainte de execuție.

Se pot opera comenzi de:

  • reducere a numarului de puncte
  • inchiderea suprafetelor si a gaurilor
  • netezire si rafinare a intregului mesh sau a anumitor regiuni
Mesh-Inspection_bell-housing_white
Pozitia 2_CONTROL DIMENSIONAL - Software de evaluare a datelor obtinute din masuratori 3D

Procesul de control dimensional al pieselor scanate este urmatorul:

  1. Importul datelor nominale (CAD/STL, inclusiv al planurilor de masurare) si al datelor scanate (retea poligonala, nor de puncte)
  2. Alinierea datelor scanate cu cele nominale (RPS, 3-2-1, Best Fit, Aliniere locala, etc)
  3. Comparatie suprafete si evaluare abateri de forma si pozitie pe baza desenului de executie (suprafete, sectiuni, coordonate 3d, GD&T, tolerante impuse, etc.)
  4. Raportarea rezultatelor (diagrame, tabele, valori masurate afisate similar desenului de executie, etc)
GD-T-Analysis_cylinder_EN

In contrast cu analiza de bază a măsuratorilor, analiza GD&T se concentrează pe aspectul funcțional al reperului. Software-ul se conformează cu standardul ASME și ISO și permite o analiză extinsă GD&T, incluzând planeitate, paralelism, și cilindricitate, maxim de material, cât și abateri de poziție în sistem de coordonate local sau global.

22ce1035-0c87-46bf-9f6e-e66739c1a0de
Inspection_software

SPECTROMAS organizează seminarii dedicate soft-ului GOM Inspect atât pentru utilizatorii noi cât şi pentru companiile care au în portofoliu acest produs. Comunicaţi-ne intenţia dumneavoastră de participare la unul dintre seminariile GOM Inspect şi vă vom transmite data la care va avea loc următorul eveniment.

Seminarul de o zi furnizează o introducere în funcționalitățile soft-ului cu exerciții practice care includ: importul fișierelor de tip mesh și CAD, procesarea norului de puncte, aliniamente, comparații de suprafețe nominale vs suprafețe actuale, inspecție 3D, inspecție 2D, GD&T, analiza grosimii materialului, vizualizare 3D și multe altele.

GOM_Inspect_Professional_6_Stick_web_

GOM Inspect Professional diferă de GOM Inspect prin: posibilitatea importului de Formate native CAD, funcție activă de inspecție parametrică, crearea de proiecte de analiză trend și funcționalitatea Teaching by Doing.

Datele provenite din GOM Inspect Professional pot fi în continuare procesate în GOM Inspect.

Pentru a solicita o ofertă sau alte informații despre GOM Inspect Professional, vă rugăm să completați formularul de mai jos.
[formlightbox title=”FORMULAR UPGRADE” text=”FORMULAR UPGRADE”]

Date pesonale

Companie

Departament

Adresa

Cod poştal

Oras

Tara

Prenume

Nume

Functie

Adresa de email

Telefon

Mesaj

Toate campurile sunt obligatorii!

Informaţii suplimentare

Sunt de acord cu Termenii de utilizare pentru GOM Inspect (Freeware). (obligatoriu)
Citeste Termenii de utilizare pentru GOM Inspect (Freeware)
Vreau sa primesc mai multe informatii despre GOM Inspect Professional & ATOS.


[/formlightbox]

software-certificat

Cu scopul de a asigura masurători de înaltă acuratețe, pachetele software GOM Inspect au fost certificate de către institutele PTB și NIST.

Acuratețea de evaluare a softului este testată prin compararea rezultatelor din software cu rezultate de referință. Software-ul GOM a fost clasat în Categoria 1.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

GOM Inspect este un software gratuit de procesare a fisierelor de tip mesh si analiza dimensionala a norilor de puncte, care permite vizualizarea seturilor de datelor provenite din aplicațiile ATOS Professional, TRITOP Professional, GOM Inspect Professional și PONTOS Live.

Cerinte minime hardware

Core2Dou CPU, 2 GB RAM, Placa grafica compatibila OpenGL (NVidia Quadro pentru randare video optimă), Windows XP 32/64 Bit, Windows Vista 32/64 Bit, Windows 7 32/64 Bit.

Pachete lingvistice

Software-ul gratuit este disponibil în 8 limbi: Engleza, Germana, Chineza, Franceza, Italiana, Spaniola, Portugheza si Japoneza.

Pentru a descarca si utiliza gratuit ultima versiune GOM Inspect, va rugam sa completati formularul de mai jos.

[formlightbox title=”FORMULAR DOWNLOAD” text=”FORMULAR DOWNLOAD”]

Date pesonale

Companie

Departament

Adresa

Cod poştal

Oras

Tara

Prenume

Nume

Functie

Adresa de email

Telefon

Mesaj

Toate campurile sunt obligatorii!

Informaţii suplimentare

Sunt de acord cu Termenii de utilizare pentru GOM Inspect (Freeware). (obligatoriu)
Citeste Termenii de utilizare pentru GOM Inspect (Freeware)
Vreau sa primesc mai multe informatii despre GOM Inspect Professional & ATOS.[/formlightbox]

Noutatile despre ultimele versiuni ale soft-ului de inspectie vor fi publicate in pagina de blog, fiind inserate in egala masura in paginile de produs.

In prezentarile de mai jos sunt detaliate noile functii din versiunea recent lansata GOM Inspect V8SR1

Acest proiect demonstrativ vă oferă o imagine de ansamblu asupra funcțiilor esențiale din GOM Inspect – inspecția de bază, deviația suprafețelor, evaluarea bazată pe curbe, inspecție în puncte, diferite tipuri de aliniament. Conține de asemenea, exemple de evaluare bazată pe desenul 2D, toleranțe și inspecția grosimii materialului.

In tutorialele de mai jos sunt descrise pe rand etapele de utilizare ale softului GOM Inspect si principalele functii destinate importului, alinierii, evaluarii si raportarii rezultatelor. Pentru informatii suplimentare sau inscrieri la seminariile de introducere GOM Inspect ne puteti contacta folosind formularele de contact de pe site.

Getting Started

Basic Software Concepts

Software Concepts

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care scrie un comentariu “GOM Inspect (Gratuit)”